POLITICA DE QUALITAT DE SERVIEMPORDA, S.L.

SERVIEMPORDÀ pretén la satisfacció dels nostres clients, proporcionant la màxima qualitat a tots els nostres serveis i anticipar-nos a les seves necessitats.

La Direcció de SERVIEMPORDÀ ha establert el seu compromís amb la millora de la qualitat i d’aquesta manera és compromet a assignar els recursos tècnics i humans necessaris per tal de portar a terme una bona gestió i aconseguir l’objectiu de MILLORA CONTINUA del Sistema de Gestió de Qualitat.

El capital humà de SERVIEMPORDÀ, es el nostre principal actiu. Per aquest motiu, la qualitat dels nostres serveis serà conseqüència directa de la seva formació, del seu grau de compromís amb l’empresa, de la seva capacitat de treball en equip i de la capacitat de lideratge dels comandaments.

El nostre mètode de treball com a eina bàsica de millora és basa en la implantació, el manteniment i la millora continuada d’un SISTEMA DE GESTIÓ DE LA QUALITAT eficaç i eficient, comú a totes les nostres activitats, desenvolupat conforme als requisits de la norma de referència UNE-EN-ISO 9001:2000 per tal de poder respondre a les necessitats dels nostres clients.

Ens marquem com a principis els següents objectius:

  Español
©2004 Serviempordà SL ©2004 Web Girona, S.L.